Despre noi

Situat pe drumul național DN 1, la numai 50 de kilometri de Sibiu (SBZ International Airport Sibiu) și la numai 15 kilometri de Alba Iulia, Hotel FAN Sebes reprezintă opțiunea ideală pentru dumneavostră și partenerii dumneavostră de afaceri. Condițiile de cazare sunt la standarde occidentale iar meniurile, în special italienesti, au prețuri rezonabile.
FAN Hotel este o locație specială inclusiv pentru turiștii care vor să viziteze Sibiul, Sebeșul, Transalpina sau frumoasa cetate din Alba Iulia.

36 de camere
Restaurant cu specific italienesc
Sală de conferințe - 80 persoane
Parcare privată gratuită

Resturant

Vă punem la dispoziție un restaurant cu terasă si gradină de vară, cu specific italienesc, ideal pentru conferințe, team- building-uri sau pentru momentele importante din viața dvs și nu numai.
Salonul pentru mic dejun, denumit și „Salonul Violet”, are o capacitate de 80 de locuri și este conceput astfel încât să permită un cadru intim pentru o discuție privată sau locul ideal pentru o întâlnire cu prietenii.

RECOMANDĂM SĂ VIZITAȚI

TRANSALPINA

Transalpina, un drum vechi de mii de ani și totuși nou pentru mulți dintre turistii români care abia acum îl descoperă.
I se mai spune și Drumul Regelui – pentru că a fost reconstruit și inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. În ziua inaugurării toată familia Regală l-a parcurs.
Astăzi, șoseaua Transalpina este cea mai înaltă șosea din țară. Punctul cel mai înalt este în Pasul Urdele, la 2145m altitudine. Șoseaua traversează Munții Parâng de la sud la nord și parcurge patru județe: Vâlcea (unde este și porțiunea cu cea mai mare altitudine), Gorj, Sibiu si Alba.
Dacă ești unul dintre turiștii care are în plan anul acesta să viziteze drumul Regelui, te așteptăm să treci și ușa casei noastre unde vei putea înopta și simți ca acasă!

Alba Iulia

Cetatea Alba Iulia, prima cetate medievală construită de voievodul Gyla, Cetatea Alba Carolina este cea mai mare şi singura de acest fel din Transilvania.
Muzeul Unirii, este printre cele mai vechi muzee din ţară (1887) împreună cu Sala Unirii. Aici se regăsește biroul la care s-a redactat actul de consfinţire a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Biblioteca Batthyaneum care dispune de peste 55 000 de cărţi între care, incunabule (cele mai vechi scrieri) “Codex Aureus”, cartea scrisă cu litere de aur.
Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia (1246-1300), printre cele mai valoroase monumente de arhitectură din Transilvania.
Catedrala Ortodoxă, supranumită şi Catedrala Reîntregirii Neamului Românesc, o bijuterie arhitectonică.

Sebeș

În Sebeş , pot fi vizitate Muzeul orășenesc (Casa Zapolya), Fortificațiile orașului (din care mai pot fi văzute, Turnul porții din prima fortificație a orașului, Turnul semicircular cu ziduri groase și o inscripție datând din 1654, Turnul cizmarilor cunoscut documentar în 1513, Turnul porții de nord, Turnul croitorilor numit şi Turnul studenților), Biserica evanghelică, Capela gotică, Biserica romano-catolică, Biserica ortodoxă, Halele vechi sau Râpa Roșie care este o rezervaţie geomorfologică complexă, loc excelent pentru parapantă.
În Lancrăm lângă Sebeş, se află Casa Memorială “Lucian Blaga” şi statuia marelui gânditor român.
Pe Valea Sebeşului, pe urmele lui Mihail Sadoveanu, autorul multor romane între care “Nada Florilor”. Aici pot fi întâlnite locuri de un pitoresc fascinant, obiceiuri ciobăneşti, bucate tradiţionale, poveşti de demult spuse de sătenii oricând dornici de oaspeţi.
Lacul Oaşa sau lacul de acumulare Tău, Mănăstirea Oaşa sau Mănăstirea Ţeţu, Luncile Prigoanei, Poarta Raiului sau Iezerul de pe vîrful Şurianu, sunt doar câteva dintre oportunităţile de vizitat. La Laz, localitate aflată la câţiva kilometrii de Sebeş puteţi vizita casa şi colecţia de icoane a Mariei Poienaru (Deac), a cincea descendentă a renumitului neam de iconari pe sticlă.

Sibiu

Orașul Sibiu este considerat a fi unul dintre cele mai bine conservate oraşe istorice din România şi Europa. Are un patrimoniu arhitectural care se întinde pe 80 de hectare. Cetatea medievală a Sibiului, rămasă intactă după două războaie mondiale şi neatinsă de distrugerile făcute în regimul comunist, păstrează încă spiritul şi atmosfera secolelor care au traversat-o.
Mulţimea obiectivelor turistice şi culturale, recomandă Sibiul ca fiind una dintre principalele destinaţii româneşti în care pot fi îmbinate nevoile turistului dornic de cunoștere, ale turistului iubitor de artă şi cultură medievală sau iubitor de folclor authentic.
Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra, Dumbrava, Mărginimea Sibiului, lacurile sărate de la Ocna Sibiului, Sibielul cu Muzeul de Icoane renumit în toată lumea sunt doar câteva repere pe care vi le recomandăm.
Deosebit de impresionantă este Mărginimea Sibiului căreia trebuie să i se dedice timp special pentru că abundă în tradiţii şi măreţie. Aici se pot organiza excursii pe mai multe zile pentru a putea fi cuprinse în periplu și Muzeul de icoane de la Sibiel, Lacurile Sărate de la Ocna Sibiului sau salba de cetăţi săseşti.

Top